yla
   
silea

pers

Sileälehtinen persilja.
Persilja on hyvin vanha maustekasvi.
Se on kotoisin Välimeren seudulta,
missä sitä on viljelty jo ainakin 2000 vuoden ajan.
Persilja sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä
karoteenia, josta elimistössä kehittyy A-vitamiinia.
Persiljaa käytetään niin mausteena kuin koristeenakin.
Se sopii keittoihin, kastikkeisiin, yrittivoihin, kasvis-
ruokiin, muna-, juusto- ja pastaruokiin, lihan, kalan ja
lintujen mausteeksi sekä voileipiin.

Sileälehtisestä persilja tällä hetkellä saatavilla on
100 gramman suurkeittiöpakkaus ja 30 gramman
kuluttajapakkaus.
Säilyy parhaiten kylmässä +2 - +5 asteessa,
mielellään suljetussa muovipussissa sekä erillään
voimakkaasti etyleeniä tuottavista kasveista kuten
banaaneista ja tomaatista.