yla
   
persil

pers

Koristeellisesta persiljasta on olemassa niin sileä- kuin
kähärälehtinenkin muunnos. Persilja on hyvin vanha
maustekasvi. Se on kotoisin Välimeren seudulta,
missä sitä on viljelty jo ainakin 2000 vuoden ajan.
Persilja sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä
karoteenia, josta elimistössä kehittyy A-vitamiinia.
Persiljaa käytetään niin mausteena kuin koristeenakin.
Se sopii keittoihin, kastikkeisiin, yrittivoihin, kasvis-
ruokiin, muna-, juusto- ja pastaruokiin, lihan, kalan ja
lintujen mausteeksi sekä voileipiin.

Kähärälehtisestä persilja on saatavilla 30 gramman
nippu kuluttaja pakkauksessa ja 100 gramman puntti
suurkeittiö pakkauksessa.
Sileälehtisestä persilja tällä hetkellä saatavilla on
ainoastaan 100 gramman suurkeittiöpakkaus.
Säilyy parhaiten kylmässä +2 - +5 asteessa,
mielellään suljetussa muovipussissa sekä erillään
voimakkaasti etyleeniä tuottavista kasveista kuten
banaaneista ja tomaatista.