Grillattua Cremolata kanaa ja uunikuivattua rucola-tomaattia

Reseptin on tehnyt Juurella ravintolan kokki Jani Unkeri

Cremolata

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 puntti Tamsin kähäräpersiljaa
  • 1 dl rypsiöljyä (luomu)
  • ½ tl suolaa

 

Kuori valkosipulinkynsi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoresta keltainen osa. Soseuta persilja, valkosipuli, sitruunan kuori ja rypsiöljy sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Nosta kylmään maustumaan. Laita cremolataa marinadiksi kanan päälle ennen grillausta. Cremolataa voi käyttää myös kastikkeena.

Rucola-tomaatti

  • 6 tomaattia
  • 1 rasia Tamsin rucolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tummaa balsamicoetikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeri

 

Tee rucolatahna morttelissa tai sauvasekoittimella rucolasta, oliiviöljystä, balsamicoetikasta, suolasta ja sokerista. Levitä tahna halkaistujen kypsien kotimaisten tomaattien päälle ja laita uuniin 100 asteeseen 1 – 1,5 tunniksi.