Kehittyvä tuotanto

Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman laadukkaita tuotteita ja ottaa tuotannossa huomioon ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Pyrimme kaikessa toiminnassamme kustannustehokkaisiin ratkaisuihin.

Jatkuva kehitystyö ja vastuulliset valinnat

Kehitämme viljelymenetelmiämme ja tuotantomme energiatehokkuutta koko ajan. Kehitystyössä hyödynnämme alan uusinta teknologiaa mahdollisuuksien mukaan. Osassa kasvihuoneitamme on käytössä led-valaistus, joka auttaa vähentämään energiakulutusta ja alentamaan tuotantokustannuksia. Salaatit nousivat permannolta automaattisesti liikkuviin viljelypeteihin 2000-luvun alussa. Uudistus tehosti tuotantoa ja paransi työskentelyn ergonomiaa.

Ympäristöystävällisyys ohjaa valintojamme energiatuotannossa

Tuotamme itse kaiken tuotannossa tarvittavan lämmön kiinteillä kotimaisilla polttoaineilla. Käytössämme on kaksi lämpökeskusta, joista uudempi vuonna 2014 käyttöönotettu keskus tuottaa energiaa pääasiassa hakkeella. Vuonna 2018 yrityksemme investoi 600 m³ lämminvesivaraajaan, joka mahdollistaa lämmön talteenoton ja tasaa lämmön tuotantoa. Tämä mahdollistaa entistä paremmin erilaisten uusiutuvien lämpöjakeiden esimerkiksi viljankuoren tai sahanpurun käytön.

Kaikki ostamamme sähkö on 2021 alusta saakka 100 % ympäristöystävällisesti biovoimatuotettua. Olemme mukana myös sähköverkkoja vakauttavassa häiriöreservimarkkinassa.

Kotimaisuus

Tuotamme kotimaisia vihanneksia suomalaisten ruokapöytiin ja tarjoamme työtä kymmenille suomalaisille. Meille onkin luonnollista, että otamme kotimaisuuden huomioon kaikessa toiminnoissamme aina hankinnasta lähtien. Näin pystymme tarjoamaan laadukkaita ja puhtaita vihanneksia myös tulevaisuudessa.

Jatkuva tarkkailu ja raportointi

Laadukkaat tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä, puhtaita ja hyvin säilyviä. Otamme tuotannossa huomioon ympäristön hyvinvoinnin: suosimme biologista kasvinsuojelua sekä käytämme vain tarvittavan määrän lannoitetta ja kasteluvettä, jolloin ravinnekuormitusta ei käytännössä synny. Viljelemme kaikki tuotteemme luonnollisessa turvemullassa ja kastelemme puhtaalla pohjavedellä. Näin saamme varmistettua maukkaat ja rapeat salaatit ja yrtit ympäri vuoden.
Suosimme viljelyssä biologisia torjuntamenetelmiä eli torjumme kasvitauteja ja tuholaisia luonnon omin keinoin. Kasvihuoneisiin eksyy välillä ei toivottuja hyönteisiä, jotka haittaavat kasvua. Tällöin käytämme petohyönteisiä jotka syövät tai tappavat tuholaisen. Esim. salaatista torjumme kirvoja kirvavainokaisilla, jotka ovat kirvojen luontaisia vihollisia.

IP sertifoitu tuotanto

Sertifioitu tuotanto

Tuotantomme on sertifioitu IP SIGILL Kasvikset ja IP Työehdot –järjestelmän mukaan. IP SIGILL Kasvikset on pohjoismaisiin oloihin kehitetty sertifiointi-järjestelmä, joka keskittyy tuoteturvallisuuden varmentamiseen. Seuraamme tuotteen laatua siemenestä siihen saakka, kun ne lähtevät asiakkaille. Voit siis hyvillä mielin ostaa turvallisesti tuotettua lähiruokaa. Yrityksemme on valittu ensimmäisenä puutarhana Kotimaiset Kasvikset ry:n vuoden laatutuottajaksi 1994. Käytämme pakkauksissa Puhtaasti kotimainen –merkkiä.