Punajuuri-persiljahummus, fetajuustoa ja jääsalaattia
Reseptin on tehnyt Juurella ravintolan kokki Jani Unkeri
Punajuuri-persiljahummus
- 2 keskikokoista punajuurta
- 2 tölkkiä kikherneitä (285 g tölkissä) huuhdeltuna
- 2 rkl tahinitahnaa
- ½ puntti Tamsin lehtipersiljaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 rkl vettä tarvittaessa
- suolaa ja mustapippuria
Keitä punajuuret kypsiksi kattilassa tai voi myös käyttää valmiita kypsiä punajuuria. Kuori valkosipuli ja paahda sitä puhtaalla paistinpannulla pari minuuttia, kunnes se saa hieman rusehtavaa väriä (näin sen maku on pehmeämpi tahnassa). Laita kaikki ainekset esimerkiksi sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista suolaisuus. Tarjoile fetajuuston ja jääsalaatin kanssa.