Tilliliha 2019
Reseptin on tehnyt Juurella ravintolan kokki Jani Unkeri
Tilliöljy
- 1 puntti Tamsin tilliä
- 2,5 dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Aja täydellä teholla noin minuutti, niin että öljy jo hieman lämpenee. Anna öljyn maustua 5 min – 5 h, omasta kiireestä riippuen. Mitä kauemman öljy saa maustua, sitä intensiivisempi mausta tulee. Siivilöi öljy sideharson läpi lasipulloon.
Beurre Blanc kastike
- 1 sipuli kuutioituna
- 1 dl valkoviiniä
- 0,5dl valkoviinietikkaa
- 5 kpl tillin varsia
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl maitoa
- 100 g voita
Keitä ensin liemi sipulista, valkoviinistä, etikasta sekä tillin varsista. Hauduta liemi noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Siivilöi joukosta sipulit ja tillin varret. Lisää joukkoon kerma sekä maito. Kiehauta seos ja lopuksi vatkaa joukkoon voi, esimerkiksi sauvasekoittimen avulla. Tarkista lopussa suola. Kastikkeen tulee olla hieman etikkainen ja hapan. Tilliöljy ja rasvainen häränrinta tasapainottavat makua.
Häränrinta
- 1,5 kg kotimaista häränrintaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 5 mustaa pippuria
- 1,5 l vettä
- 2 rkl suolaa
Kuori ja pilko juurekset. Lisää ne lihan ja nesteen kanssa isoon uunivuokaan/pataan. Voit korvata osan vedestä punaviinillä. Peittele astia hyvin ja anna hautua 95 asteisessa uunissa yön yli.