Grillattua Sydänsalaattia, rucolalla maustettua majoneesia ja Paistettuja persiljaperunoita

Reseptin on tehnyt Juurella ravintolan kokki Jani Unkeri

Yrttiöljy

  • ½ punttia Tamsin persijaa
  • ½ rasiaa Tamsin Rucolaa
  • 3 dl öljyä
  • suolaa

 

Hienonna persilja ja rucola. Sekoita keskenään öljy ja suola. Lisää hienonnetut yrtit.

Grillattu sydänsalaatti

1 Tamsin keräsalaatti / ruokailija

 

Irrota keräsalaatista uloimmat lehdet. Halkaise kahtia ja kasta sydän osa salaatista yrttiöljyyn. Grillaa nopeasti kuumassa grillissä, varo polttamasta salaattia liikaa.

Rucolamajoneesi

  • 1 rkl sinappia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • ½ rasiaa Tamsin rucolaa
  • ripaus suolaa

 

Laita kaikki raaka-aineet korkeareunaiseen ja pienipohjaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja aja varovasti nostaen majoneesiksi. Tarkista lopussa suolan määrä.

Karamellisoidut persiljaperunat

  • 1 kg uusia perunoita keitettynä
  • 30 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 dl pilkottua Tamsin persiljaa
  • suolaa

 

Karamellisoi sokeri voin kanssa paistinpannulla. Lisää joukkoon keitetyt uudet perunat. Paista niin pitkään, että perunoihin on tullut hyvä kullanruskea pinta. Lisää lopussa pilkottu persilja joukkoon ja nauti pois!