Grillattua Sydänsalaattia, rucolalla maustettua majoneesia ja Paistettuja persiljaperunoita
Reseptin on tehnyt Juurella ravintolan kokki Jani Unkeri
Yrttiöljy
- ½ punttia Tamsin persijaa
- ½ rasiaa Tamsin Rucolaa
- 3 dl öljyä
- suolaa
Hienonna persilja ja rucola. Sekoita keskenään öljy ja suola. Lisää hienonnetut yrtit.
Grillattu sydänsalaatti
1 Tamsin keräsalaatti / ruokailija
Irrota keräsalaatista uloimmat lehdet. Halkaise kahtia ja kasta sydän osa salaatista yrttiöljyyn. Grillaa nopeasti kuumassa grillissä, varo polttamasta salaattia liikaa.
Rucolamajoneesi
- 1 rkl sinappia
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 kpl kananmuna
- 3 dl rypsiöljyä
- ½ rasiaa Tamsin rucolaa
- ripaus suolaa
Laita kaikki raaka-aineet korkeareunaiseen ja pienipohjaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja aja varovasti nostaen majoneesiksi. Tarkista lopussa suolan määrä.
Karamellisoidut persiljaperunat
- 1 kg uusia perunoita keitettynä
- 30 g voita
- 2 rkl sokeria
- 1,5 dl pilkottua Tamsin persiljaa
- suolaa
Karamellisoi sokeri voin kanssa paistinpannulla. Lisää joukkoon keitetyt uudet perunat. Paista niin pitkään, että perunoihin on tullut hyvä kullanruskea pinta. Lisää lopussa pilkottu persilja joukkoon ja nauti pois!