Rödbets-persiljahummus, fetaost och issallad

Recept av kocken Jani Unkeri på restaurang Juurella

Rödbets-persiljahummus

  • 2 medelstora rödbetor
  • 2 brk (285 g) kikärter, sköljda
  • 2 msk tahinipasta
  • ½ knippe Tamsi bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av en citron
  • 1–2 msk vatten vid behov
  • salt och svartpeppar

 

Koka rödbetorna färdigt i kastrull eller man kan också använda färdigkokta rödbetor. Skala vitlöken och rosta den i en ren stekpanna ett par minuter, tills den får en lite brunaktig färg (smaken blir då mildare i pastan). Sätt alla ingredienser till exempel i en mixerskål. Mixa till pasta. Späd med vatten vid behov. Kolla saltet. Servera med fetaost och issallad.