Rucola

Det lönar sig att äta ett varierat utbud av salladssorter. Låt kosten innehålla till exempel pepprig och stark rucola, som är en både hälsosam och mycket läcker sallad.

Rucolan innehåller få kalorier och har flera likadana hälsofördelar som broccoli och bladkål. Medical News Today tog upp de bästa fördelarna med denna läckra sallad.

Två koppar rucola innehåller endast cirka tio kilokalorier. En portion på två koppar fyller 20 procent av det dagliga behovet av A-vitamin, över 50 procent av behovet av K-vitamin och 8 procent av behovet av C-vitamin, folat och kalcium.

Rucola kan användas som sådan i sallader, men den passar även i pastarätter och såser i samma utsträckning som andra gröna bladgrönsaker. På en nygräddad pizza gör sig rucola allra bäst. Det lönar sig inte att uppvärma rucolan lika länge som bladkål, eftersom den laseras snabbare. Å andra sidan ger rucola rätterna en starkare smak.

Används i dessa recept: