Rucola
Salaattilajikkeita kannattaa syödä vaihdellen. Ota ruokavalioosi esimerkiksi pippurinen ja voimakas rucola, joka on sekä terveellinen että erittäin maukas salaatti.
Rucola on vähäkalorista syötävää, joka tarjoilee useita samoja terveyshyötyjä kuin parsakaali ja lehtikaalikin. Medical News Today listasi herkullisen salaatin parhaat hyödyt.
Kahdessa kupillisessa rucolaa on vain noin kymmenen kilokaloria. Kahden kupin annos täyttää 20 prosenttia päivittäisestä A-vitamiinin tarpeesta, yli 50 prosenttia K-vitamiinin tarpeesta sekä 8 prosenttia C-vitamiinin, folaatin ja kalsiumintarpeesta.
Rucolaa voi käyttää sellaisenaan salaateissa, mutta se sopii myös pastaruokiin ja kastikkeisiin siinä missä muutkin vihreät lehtivihannekset. Vastapaistetun pizzan päällä rucola on parhaimmillaan. Rucolaa ei kannata kuumentaa yhtä kauan kuin lehtikaalia, sillä se kuullottuu nopeammin. Toisaalta rucola antaa ruoille vahvemman maun.
Käytetään näissä resepteissä:
Paistettua haloumia ja Tamsin rucolapestoa
Grillattua Sydänsalaattia, rucolalla maustettua majoneesia ja Paistettuja persiljaperunoita
Grillattua Cremolata kanaa ja uunikuivattua rucola-tomaattia