Persilja
Koristeellisesta persiljasta on olemassa niin sileä- kuin kähärälehtinenkin muunnos.
Persilja on hyvin vanha maustekasvi. Se on kotoisin Välimeren seudulta, missä sitä on viljelty jo ainakin 2000 vuoden ajan. Persilja sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä karoteenia, josta elimistössä kehittyy A-vitamiinia. Persiljaa käytetään niin mausteena kuin koristeenakin. Se sopii keittoihin, kastikkeisiin, yrittivoihin, kasvisruokiin, muna-, juusto- ja pastaruokiin, lihan, kalan ja lintujen mausteeksi sekä voileipiin.
Kähärälehtistä persiljaa on saatavilla 30 gramman kuluttajapakkaus ja 100 gramman suurkeittiöpakkaus.
Käytetään näissä resepteissä:
Punajuuri-persiljahummus, fetajuustoa ja jääsalaattia
Grillattua Sydänsalaattia, rucolalla maustettua majoneesia ja Paistettuja persiljaperunoita
Grillattua Cremolata kanaa ja uunikuivattua rucola-tomaattia